Volg ons op

Nieuws

Duikers defensie zoeken in vijvers in Veendam (video) – 16 juni 2014

Veendam – Maandagmiddag hebben duikers van defensie in een aantal vijvers gezocht in Veendam. Er werd onder andere gezocht aan de Beneden Westerdiep en het Oranjepark. De zoektocht had te maken met de aanhouding van drie verdachten van de overval op de Action in oude Pekela eind vorig jaar.

De politie maakte vanmiddag het volgende bekend:

Mannen aangehouden voor overval Action
Oude Pekela – De politie heeft maandag drie inwoners van Oude Pekela, Veendam en Winschoten aangehouden op verdenking van de overval december vorig jaar op een winkelfiliaal van Action in Oude Pekela. Bij die overval werden personeelsleden ernstig bedreigd en mishandeld.

Na de aanhoudingen van de mannen van 24, 28 en 31 jaar in Oude Pekela en in Veendam zijn op diverse locaties huiszoekingen gedaan. Ook is er in een vijver in Veendam naar bewijsmateriaal gedoken.

Aan de arrestaties is maanden van onderzoek door de politie vooraf gegaan. De zaak werd onder meer in het televisieprogramma Opsporing Verzocht onder de aandacht gebracht en ook op andere manieren werd via de (social-)media om tips en informatie gevraagd. Recent werd nog een reconstructie in de winkel uitgevoerd. Uiteindelijk beschikte de politie over voldoende onderzoeksinformatie om tot de aanhoudingen te kunnen overgaan.

Het filiaal van Action aan de Feiko Clockstraat werd maandagochtend 23 december vlak voor openingstijd overvallen. De daders gingen daarbij zeer gewelddadig te werk. Medewerksters werden met een pistool en een groot mes bedreigd en aan de haren over de grond gesleept. De overvallers gingen er uiteindelijk met een relatief gering geldbedrag vandoor.

Publicatie:
RTV Noord
Telegraaf