EHBO vereniging Bellingwolde 75 jaar – 13 april 2013

Bellingwolde – Zaterdag 13 april vierde de EHBO vereniging van Bellingwolde hun 75-jarig jubileum. Dit werd gedaan met allerlei activiteiten, waaronder een braderie en sportdemonstraties. Rond het middaguur arriveerden de hulpdiensten om hun voertuigen tentoon te stellen en men kon hier terecht voor vragen over de hulpverlening. Daarnaast waren ook demonstraties van politiehonden en lotusslachtoffers en werd getoond hoe een AED werkt.

Om 15.30 uur waren de vele bezoekers getuige van een zeer realistische demonstratie van de hulpverleningsdiensten. Op de parkeerplaats van De Meet, waar het evenement werd gehouden, had een ongeval plaatsgevonden tussen twee auto’s. Vijf mensen raakten hierbij gewond. De EHBO verleende de eerste hulp, totdat de hulpdiensten waren gearriveerd. Ook had één van de EHBO’ers de handen vol aan een vrouw die onder invloed was van alcohol. Zij was de bestuurster van een van de voertuigen. Terwijl de ambulancemedewerkers bezig waren met het behandelen van de gewonden, werd de alcomobiliste door de politie aangehouden en afgevoerd. De brandweer moest er aan te pas komen om een van de slachtoffers uit de auto te bevrijden. Dit werd gedaan door het dak te verwijderen, zodat de vrouw met behulp van een plank kon worden bevrijd. Aan de andere kant van de parkeerplaats kreeg een fietser een epileptische aanval. Ook dit slachtoffer werd vakkundig behandeld.
Dit was tevens het slot van ee zeer leerzame dag, waarbij men een goede en interessante kijk in de keuken van de hulpverlening kreeg.

[Not a valid template]
X