Twee mannen aangehouden bij vermeende gijzeling Valthermond (video) – 15 augustus 2013

Valthermond – De politie hield donderdagochtend twee mannen aan na een melding van een mogelijke gijzeling. De melding werd gedaan vanuit een woning aan het Noorderdiep. De politie rukte rond half tien massaal uit. Er zouden drie of vier mensen tegen hun wil in de woning worden vastgehouden. Onder andere het arrestatieteam, een onderhandelaar en een helikopter zijn ingezet bij deze actie.

Aanhoudingen
Na enige tijd werd een verdachte aangehouden toen hij naar buiten kwam. De tweede verdachte is in de woning door een arrestatieteam aangehouden. Na een check in de woning was de situatie tegen kwart voor twaalf onder controle.

Nader onderzoek
De mensen in de woning konden veilig en ongedeerd naar buiten. De verdachten zijn mannen uit Antwerpen van 29 en 53 jaar oud. Er zijn meerdere voertuigen in beslag genomen voor nader onderzoek. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor een nader onderzoek. De voertuigen en het pand aan het Noorderdiep worden op sporen onderzocht. Van de betrokkenen worden verklaringen opgenomen, net als van de verdachten. Zodat duidelijk wordt wat zich hier op deze donderdagochtend heeft afgespeeld. (Tekst: Politie.nl)

Publicatie:
RTV Noord (+ video op TV)
RTV Noord
Hart van Nederland
Telegraaf (+ krant)
Ter Apeler Courant
Dagblad van het Noorden (krant)
RTV Noord
RTV Drenthe 16 augustus 2013

[Not a valid template]
X