Dak ingestort van Albert Heijn in Winschoten (video) – 19 augustus 2013

Maandagmiddag is de brandweer op verschillende plekken in Oost-Groningen bezig geweest. Hevig noodweer zorgde voor flinke overlast. In Winschoten heeft het dak van de plaatselijke Albert Heijn het deels begeven. Het incident deed zich voor rond 14.00 uur. terwijl personeel en publiek in de winkel aanwezig waren. De medewerkers van Albert Heijn hebben op tijd het pand kunnen ontruimen. De brandweer heeft de hoogwerker ingezet om de situatie te verkennen en de nodige maatregelen genomen om verdere inzakking van het dak te voorkomen. Een aannemer is ingeschakeld om de schade te herstellen.

Ook in andere delen van Winschoten heeft de regen voor de nodige overlast gezorgd. Straten en kelders stonden blank. Op diverse plekken heeft de brandweer van Winschoten geassisteerd met het wegpompen van het water.
In Beerta heeft de brandweer pompen ingezet om in het woonzorgcentrum ‘De Tjamme’ ondergelopen woonruimtes leeg te pompen. Persoonlijke ongelukken hebben zich bij deze incidenten niet voorgedaan. (Tekst: Brandweer Groningen)

Publicatie:
RTV Noord
Dagblad van het Noorden
RTL Nieuws
Hart van Nederland

[Not a valid template]
X