Volg ons op

Nieuws

Slachtoffer (92) woningbrand Winschoten overleden (Video) – 28 september 2013

Winschoten – De 92-jarige bewoonster van de woning aan de S.W. Schortinghuisstraat in Winschoten, waar in de nacht van vrijdag op zaterdag brand uitbrak, is in het ziekenhuis overleden. Dit meldt Brandweer Groningen. De vrouw werd door de brandweer uit haar woning gehaald en in zorgwekkende toestand overgebracht naar het brandwondencentrum van het Martiniziekenhuis in Groningen. Daar overleed zij later aan haar verwondingen. De woningbrand ontstond vermoedelijk door kortsluiting in een televisie. Daardoor kwam veel rook vrij in de woning.

Berichtgeving 28 september 2013
Winschoten – In de nacht van vrijdag op zaterdag werd het brandweerkorps van Winschoten opgeroepen voor een woningbrand aan S.W. Schortinghuisstraat. Bij de melding was meteen duidelijk dat de bewoonster zich nog in de woning bevond. Dit gaf de meldkamer genoeg aanleiding direct op te schalen naar middel brand. Gelukkig kon de aanvalsploeg de bewoonster snel uit de woning redden waarna ze werd overgedragen aan de collega’s van de ambulance. Vanwege de verwondingen van de vrouw werd ook het MMT gealarmeerd. Ze is met spoed overgebracht naar het brandwondencentrum in Groningen.

Een medewerkster van de thuiszorg is ook nagekeken door de het ambulancepersoneel. Zij had een poging gedaan de bewoonster uit het huis te halen nadat deze via haar persoonlijke alarm een noodoproep had gedaan. Toen de medewerkster arriveerde stond de woning vol rook waardoor ze haar reddingspoging moest staken.

De oorzaak van de brand is het televisietoestel. Deze is, waarschijnlijk door kortsluiting, gaan smeulen waardoor er veel rook en roet vrijkwam.  De woning is hierdoor beschadig geraakt.

Publicatie:
RTV Noord + TV
Telegraaf

X