Brand in loods Smurfit Kappa snel onder controle (video) – 9 juli 2014

Oude Pekela – Op woensdagochtend 9 juli omstreeks 11:15 is de brandweer opgeroepen voor een brand in een papierloods van Smurfit Kappa aan de Industrieweg-West in Oude Pekela. Bij de melding werd bericht dat de brand uitslaand was. Dit gaf reden om gelijk op te schalen naar ‘middelbrand’, wat betekent dat een extra blusvoertuig wordt opgeroepen. Daarnaast is uit voorzorg groot watertransport opgeroepen. Daardoor was er voldoende bluswater.

De brand bleek uiteindelijk niet uitslaand te zijn en was snel onder controle. In de loods heeft papier op een transportband brand gevat. Voordat de brandweer arriveerde hebben medewerkers van het bedrijf een bluspoging ondernomen. De brandweer kon door de informatie van de medewerkers snel en gericht in actie komen. Dit heeft ervoor gezorgd dat verdere branduitbreiding voorkomen kon worden. Eén medewerker is door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis gebracht in verband met rookinhalatie.

Uiteindelijk is het groot watertransport niet ingezet en hebben de blusvoertuigen van Pekela’s en Veendam de klus geklaard. (Tekst: Brandweer Groningen)

Publicatie:
RTV Noord

X