Volg ons op

Nieuws

Onderzoek dodelijk ongeval carnavalsoptocht afgerond (video) – 19 februari 2015

Ter Apel – De politie heeft het onderzoek naar het dodelijk ongeval tijdens de carnavalsoptocht in Ter Apel afgerond. Bij dit ongeval kwam op zaterdag 14 februari 2015 een 33-jarige vrouw uit Ter Apel om het leven. Vijf mensen raakten gewond. Meerdere getuigen zijn verhoord, even als de 81-jarige automobilist uit Ter Apel. Het ongeval is vermoedelijk ontstaan door een bedieningsfout van de automobilist. Daardoor is hij de controle over de auto kwijt geraakt. Na het ongeval raakte de man onwel en hij is ook voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakt proces-verbaal op en stuurt dit naar het Openbaar Ministerie.

Slachtofferhulp
Van het ongeval zijn veel mensen getuigen geweest, onder wie een aantal kinderen in de leeftijd vanaf 4 jaar. Slachtofferhulp Groningen wil graag met hen in contact komen voor het geval hier hulp geboden is.

Berichtgeving 14 februari 2015:

Ernstig ongeval tijdens carnavalsoptocht

Ter Apel – Zaterdagmiddag rond vier uur is bij een ernstig ongeval tijdens de carnavalsoptocht op de Kapelweg een 33-jarige vrouw uit Ter Apel om het leven gekomen. Vijf anderen raakten gewond. Een auto reed langs een wegafzetting, door het publiek en kwam tegen een praalwagen tot stilstand. Diverse hulpdiensten werden gealarmeerd, waaronder ook de traumahelikopter.

Onder de vijf gewonden zijn ook de ouders van het dodelijk slachtoffer. Zij raakten zwaar gewond. Het gaat om een 63-jarige man en een 61-jarige vrouw uit Ter Apel. Daarnaast raakte nog een man uit het publiek gewond (identiteit onbekend). De andere twee gewonden betreft de inzittenden van de personenauto. De 81-jarige bestuurder uit Ter Apel is vermoedelijk onwel geraakt. Zijn 83-jarige vrouw liep bij het ongeval letsel in het gezicht op. Alle vijf gewonden zijn overgebracht naar ziekenhuizen.

X