Persbericht

Reünie 35 jaar Ovalracing Ter Apel
Zaterdag 5 oktober 2013

Ter Apel– In 1979 werden de eerste Ovalraces verreden op de ovale asfaltbaan van het autosportstadion “De Polderputten” in Ter Apel. Dat betekent dat er inmiddels al 35 seizoenen wordt gestreden om de befaamde NK en NNO Clubkampioenschap titels Ovalracing. Dit alles door de organiserende Noord Nederlandse Ovalracing.

Werd in de beginjaren dit kampioenschap verreden op meerdere circuits in Nederland (o.a. Leiden, Dongen, Gendt). Inmiddels is uit dit illustere rijtje alleen het circuit in Ter Apel over. Dat is een heuglijk feit en bij enkele oud-coureurs was dan ook sterk de behoefte aanwezig om elkaar weer eens te ontmoeten. Want bij de meeste ovalrace liefhebbers gaat het bloed vaak sneller stromen als ze namen horen als; Willem van Dalen, Jan Kuper, Stienko Hut, Ties Rubingh, Geert Slagter, Marcel, Wempe, Ad Monster, Hans Hoogeboom, Arie Dekker, Franco Pastorelli, Sjaan Damen, Eppo Biekart, Rijn Clay en vele, vele anderen. In de loop der jaren hebben namelijk in de diverse klasses meer dan 700 coureurs deelgenomen aan het Nederlandskampioenschap Ovalracing.

Het gaat o.a. om de volgende klasses; Standaardklasse, Toerklasse (’79 tm ’88), Sporklasse (’79 tm ’90), Superklasse (’79 tm ’00), Speedwayklasse (’87 tm ’91), Sprint 1300 (‘90 tm ‘92), Hotrods (’91 tm ’97), Standaard 1600 (’93 tm ’00), Standaard 2000 (’93 tm ’00), Super Standaard (’93 tm ’00), VW 1600 (’99 tm ’00)

Unieke reünie
Voor alle oud ovalracing coureurs die van 1979 tot 2000  actief zijn geweest binnen één of meerdere klasses van het Nederlands Kampioenschap Ovalracing in Ter Apel wordt er dit jaar dan ook een reünie georganiseerd. Daarnaast zijn echter ook monteurs, racefans, NNO vrijwilligers, bestuursleden en officials van harte welkom.

De organisatie is in handen van een aantal oud coureurs en ovalrace enthousiastelingen. De reünie vindt op zaterdag 5 oktober plaats in en bij de kantine van het Autosportstadion “de Polderputten” in Ter Apel. Er wordt nog druk gewerkt aan een zeer interessant programma, maar er zal in ieder geval volop gelegenheid zijn om in een feestelijke sfeer bij te praten, is  er een foto- en filmtentoonstelling van de volledige historie van de ovalraces en zijn we bezig om enkele historische raceauto’s naar Ter Apel halen. Want zelfs uit de beginjaren van het ovalracen zijn nog diverse raceauto’s compleet in tact terug te vinden bij enkele oud-coureurs.

Kom terug naar Ter Apel
Schrijf u zo snel mogelijk in voor deze unieke reünie, want de ruimte is beperkt. Inschrijven kan via de website www.terugnaarterapel.nl. De kosten zijn € 47,50 per persoon. Voor meer informatie kunt u contact zoeken met Geert Slagter (06-31163135) of Richard Dreier (06-45684203) ook is de organisatie via e-mail te bereiken (terugnaarterapel@outlook.com).

Help mee
Ook is de organisatie nog op zoek naar raceauto’s en foto- en filmmateriaal uit de periode van 1979 tot en met 2000. Hiervoor kunt u ook bovenstaande contactinformatie gebruiken.

Tevens willen we iedereen oproepen die nog oud coureurs kennen om hen op de hoogte te stellen van deze reünie. Want hoe meer zielen hoe meer vreugd.