Volg ons op

Nieuws

Vele stormschades in Nederland (video) – 28 oktober 2013

img_9370

Provincie Groningen – Maandag werd een groot deel van Nederland geteisterd door harde windstoten die op sommige plaatsen opliepen tot boven de 150 km/u. De storm veroorzaakte vele schades, zo ook in de provincie Groningen. Vele honderden bomen zijn met wortel en al uit de grond gerukt.

Aan de Wedderweg tussen Wedde en Oude Pekela zijn enkele dikke bomen omgewaaid. Ook buizen in de grond werden mee omhooggetrokken. Aan de Hendrik Westerstraat was een forse boom deels in het Pekelderhoofddiep beland.

Bij een basisschool aan de Hereweg in Meeden waaiden raakten delen van het dak los. Enkele dakplaten waaiden van het gebouw. Even was er sprake van instoringsgevaar, maar dit bleek uiteindelijk niet het geval.

Op de Oudeschanskerweg bij Bellingwolde begon een aanhanger achter een auto door de wind te slingeren en kantelde. De auto belandde naast de weg, vlak boven een sloot.

In Bellingwolde waaiden ook enkele hoge bomen om en kwamen in tuinen vlak voor de woningen terecht. Dit gebeurde onder andere in de Blijhamsterweg. Bomen die neigden om te vallen werden voor de zekerheid omgezaagd.

Publicatie:
Telegraaf
Dagblad van het Noorden
RTV Noord