Brand voormalige basisschool Oude Pekela (video) – 16 mei 2013

Oude Pekela – Donderdagavond even na 23.00 uur kwam er op de meldkamer een melding binnen van een dakbrand in de voormalige Basisschool Henrik Wester. Een voorbijganger zag dat er uit het dak vlammen kwamen. Daarop is het korps van Nieuwe Pekela gealarmeerd. Vanwege de locatie werd er al snel opgeschaald, waarna ook het korps van Oude Pekela opgeroepen werd.

De uitslaande brand heeft een vleugel van het voormalige schoolgebouw volledig verwoest. In het gebouw wordt door de gemeente Pekela in samenwerking met Synergon een succesvol reïntegratie project uitgevoerd, waarbij onder andere een kringloopwinkel is ingericht. Deze winkel is nu in vlammen opgegaan, tot groot verdriet van de medewerkers. Zij hopen nu op zeer korte termijn met de wederopbouw te kunnen starten. Het hoofdgebouw is bespaard gebleven en heeft enkel wat roet- en waterschade opgelopen.

De politie gaat nader onderzoeken hoe de brand is ontstaan. Er hebben zich verder geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. (Tekst: Brandweer Groningen)

Foto’s: Gerrie de Groot & Huisman Media

Publicatie:
Telegraaf

[Not a valid template]
X