Politie rolt acht hennepkwekerijen op in Oost-Groningen – 18 juni 2013

Winschoten e.o. – De politie heeft dinsdag op zes verschillende locaties in de provincie Groningen in totaal acht hennepkwekerijen opgerold. Daarbij zijn bijna 3000 planten in beslag genomen en zo’n 600 geoogste planten aangetroffen.

Alteveer, Poortmanswijk; in een schuur aan de Poortmanswijk in Alteveer trof de politie ruim 650 planten aan. Er werd illegaal stroom afgetapt. De 35-jarige bewoner is aangehouden.

Wedde, Oerdeweg; in een bedrijfspand werden 255 planten aangetroffen. Twee mannelijke verdachten (leeftijd niet bekend) moeten zich binnenkort op het politiebureau melden. Het energiebedrijf doet onderzoek naar manipuleren meter.

Bellingwolde, Lindelaan; in een loods werden 1250 planten aangetroffen. In een tweede loods werd een inmiddels geruimde kwekerij met veel kweekbenodigheden gevonden. Er zijn twee Oos-Europeanen, een man en een vrouw (leeftijd onbekend) aangehouden. Daarnaast is een auto in beslag genomen. Het energiebedrijf doet onderzoek naar manipuleren meter.

Winschoten, Brederolaan; hier stuitte de politie op een pas geoogste kwekerij. Er hadden hier vermoedelijk zo’n 300 planten gestaan. De stroom werd illegaal afgetapt. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij.

Blijham, Morigerweg; hier waren drie mannen bezig een kwekerij met 324 planten te oogsten. Het drietal is aangehouden. De stroom werd illegaal afgetapt.

Finsterwolde, Hoofdweg; op deze locatie werden twee kwekerijen aangetroffen. Op de zolder was een pas geoogste kwekerij met ongeveer 300 potten. In de schuur werden 55 planten aangetroffen. Het energiebedrijf doet onderzoek naar manipuleren meter. De huurder van het pand wordt binnenkort verhoord.

In alle gevallen is de hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd.

In het kader van ‘Afpakken’ wordt een ontnemingsvordering gedaan van zo’n 300.000. Dit is een vordering van het Openbaar Ministerie om na een strafproces het financiële voordeel te ontnemen dat een persoon heeft verkregen door het plegen van een strafbaar feit. (Tekst: Politie.nl)

De eerste drie foto’s zijn van de hennepkwekerij in Blijham.

Publicatie:
RTV Noord + videobeelden op TV
RTV Noord video
Dagblad van het Noorden (krant)

[Not a valid template]
X