Vijf gewonden bij ongeval op Duitse A31 bij Rhede (video) – 5 augustus 2013

Rhede (D) – Vanmorgen zijn bij een kop-staart botsing vijf personen gewond geraakt. Bij wegwerkzaamheden op de A31 ontstonden vanmorgen rond half 12 een opstopping. Een 32-jarige automobilist merkte te laat op dat het verkeer vaart minderde. Om niet op zijn voorgangers te botsen week hij uit en knalde tegen een schrikhek.

Een 39-jarige Nederlandse automobiliste zag te laat dat er door het ongeval een file was ontstaan. Zij kon niet meer op tijd remmen en botste achterop een stilstaande auto, bestuurd door een 33-jarige man. Door de klap vloog deze weer tegen een busje, bestuurd door een 42-jarige man. De 33-jarige man raakte hierbij licht gewond.

Een 74-jarige bestuurder van een personenauto zag de file die door de twee ongevallen was ontstaan te laat. Hij reed achterop een camper, bestuurd door een 79-jarige man, die vervolgens weer op een personenauto met daarin een 64 jarige man knalde. De 74-jarige man raakte licht gewond. Zijn 77-jarige passagiere en hun twee kleinkinderen van 12 en 15 jaar, die op de achterbank zaten, raakten zwaar gewond.

Om kwart voor twee gebeurde op dezelfde plek nog een aanrijding. Hierbij raakte niemand gewond. Alle gewonden werden met ambulances naar het ziekenhuis in Leer gebracht. De totale schade aan de voertuigen wordt geschat op 100.000 euro. De A31 is in de richting Leer tussen Rhede en Dörpen tot drie uur  in verband met bergingswerkzaamheden afgesloten geweest. Het verkeer werd omgeleid. (Tekst: WesterwoldeActueel.nl)

[Not a valid template]
X