Volg ons op

Nieuws

Politie houdt man aan voor gijzeling in woning Stadskanaal (video) – 21 februari 2014

Stadskanaal – De politie hield vrijdagavond een 27-jarige man uit Stadskanaal aan op verdenking van wederrechtelijke vrijheidsberoving(gijzeling) in zijn woning aan de Grutto in Stadskanaal. De man wordt ervan verdacht dat hij in zijn woning een 59-jarige man uit Assen tegen zijn wil heeft opgehouden.

De politie reageerde naar aanleiding van een melding van de ex-vriendin van de verdachte. De vrouw gaf aan dat haar ex-vriend een andere man in zijn woning gegijzeld zou houden. De 27-jarige zou daarbij gebruik maken van een vuurwapen. Hierop stelde de politie een onderzoek in.

Naar buiten
De woning van de verdachte werd hierop door agenten omsingeld en in de gaten gehouden. Ongeveer anderhalf uur later kwam de verdachte naar buiten. Hij werd door politieagenten aangehouden en in een cel ingesloten. Het slachtoffer werd ongedeerd in de woning aangetroffen. De politie heeft direct een verklaring van het slachtoffer opgenomen. De verdachte wordt vandaag gehoord.

Wapen
De forensische opsporing van de politie Noord Nederland doet nader onderzoek in de woning. In de woning trof de politie een imitatie-vuurwapen aan. Het wapen werd in beslag genomen. De politie zoekt de oorzaak van het geweldincident in de relationele sfeer. Het kan zijn dat de verdachte nog meer personen gegijzeld heeft gehouden in zijn woning. Ook dit onderzoekt de politie.

Publicatie:
Dagblad van het Noorden
Kanaalstreek
Telegraaf video

X