Volg ons op

Nieuws

Schuurbrand Transportbaan Winschoten – 24 april 2012

Winschoten – Aan de Transportbaan in Winschoten is dinsdagavond brand uitgebroken in een gebouw, welke tussen de bedrijfspanden in stond. Hevige rookontwikkeling en metershoge vlammen sloegen uit het gebouw. De brandweer is met groot materieel uitgerukt, maar konden niet voorkomen dat de schuur compleet door brand verwoest werd. Naastgelegen panden werden nat gehouden, om overslag te voorkomen. Zover bekend zijn bij de brand geen gewonden gevallen. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend.

Persbericht:

Blussen brand tuinhuisje leidt naar hennepkwekerij

WINSCHOTEN – Dinsdagavond vond er een brand plaats in een tuinhuisje achter een bedrijf aan de Papierbaan in Winschoten. Toen de agenten en de brandweer ter plekke kwamen zagen zij dat een tuinhuisje in de brand stond. Het tuinhuisje werd door de brand totaal vernield en er werd een grote aggregaat aangetroffen. Er wordt onderzocht of deze aggregaat iets te maken heeft met de oorzaak van de brand. Bij het voorkomen dat de brand ook het pand zou beschadigen werd bij toeval in het pand een inwerkingzijnde hennepkwekerij aangetroffen. De agenten troffen bijna 1000 planten aan. De hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren zijn in beslag genomen en worden naoverleg met de officier van justitie vernietigd. Door het energiebedrijf is de stroom afgesloten. De stroom bleek niet illegaal te zijn afgetapt. Er zijn nog geen verdachten aangehouden. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar of eigenaren van de kwekerij.

Hennepkwekerijen leveren gevaar op voor de omgeving. Als illegaal stroom wordt afgetapt, is de kans op brand aanzienlijk. Ook water-, geluids- en stankoverlast zijn vormen van overlast die omwonenden van een hennepkwekerij kunnen ondervinden.

X