Leegstaand pand in Bad Nieuweschans afgebrand (video) – 4 augustus 2014

Aan de Verlengde Hoofdstraat in Bad Nieuweschans heeft maandagmiddag een felle brand gewoed. De brand ontstond rond 15.45 uur. Bij aankomst van de gealarmeerde blusgroepen uit Bad Nieuweschans en Finsterwolde stond het leegstaande gebouw al voor een groot deel in brand. Ook de hoogwerker uit Winschoten kwam ter plaatse voor assistentie.

De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling. Daarom werd omstanders en omwonenden geadviseerd om uit de rook te blijven en zonodig ramen en deuren te sluiten. Vanwege de rook en om voldoende waterwinning mogelijk te maken, werd het treinverkeer tussen Winschoten en Leer enige tijd stilgelegd. Een brandslang moest over het spoor worden gelegd om zo water uit het naastgelegen kanaal te transporteren. Na een uur kon het spoor weer worden vrijgegeven.

Het pand aan de Verlengde Hoofdstraat, waarin voorheen Snuffelpaleis Jan Pommerans was gevestigd, ging nagenoeg volledig in vlammen op. Rond 17.00 uur was het vuur onder controle. Het nablussen heeft nog enkele uren geduurd. De Verlengde Hoofdstraat is vanwege de brand een tijd afgesloten geweest.

In het pand waren asbesthoudende materialen verwerkt. Rondom het gebouw zijn brokjes van het materiaal aangetroffen. Dit zal in opdracht van de gemeente worden opgeruimd. De oorzaak van de brand wordt onderzocht. Daar was maandagavond nog niets over bekend. (Tekst: Brandweer Groningen)

Publicatie:
RTV Noord

X